Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων συμμετέχει στο ερευνητικό έργο Horison AgriDataValue (Smart Farm and Agri-environmental Big Data Space) – Grant Agreement No. 101086461.

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Μέσω αυτής της διήμερης εναρκτήριας συνάντησης, οι εταίροι συγκεντρώθηκαν για να καθορίσουν τον οδικό χάρτη και τα επόμενα βήματα προς την επιτυχή παράδοση του AgriDataValue τα επόμενα έξι χρόνια. Το AgriDataValue θα ηγηθεί του πανευρωπαϊκού ψηφιακού μετασχηματισμού στη γεωργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το έργο ξεχωρίζει για την τεχνολογική του υπεροχή, την κλίμακα ανάπτυξης και την ολοκληρωμένη εμπλοκή πολλών παραγόντων από άκρο σε άκρο.

Η κοινοπραξία, αποτελείται από 30 εταίρους από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ολλανδία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Στη φωτογραφία από δεξιά προς τα αριστερά: Επ. Καθ. Νίκος Αφράτης, Επ. Καθ. Άννα Βατσανίδου, Επ. Καθ. Αντωνία Τέρπου, Καθ. Θεόδωρος Ζαχαριάδης, Επ. Καθ. Όλγα Αρβανίτη, Γενικός Διευθυντής Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) Δρ. Μόσχος Κοραδίσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο site https://agridatavalue.eu/