Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Κοινοβούλιο [#ESA24]

Ποιους αφορά: Προπτυχιακούς, Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και Υποψήφιους Διδάκτορες (όλων των επιστημονικών πεδίων)

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Νοεμβρίου 2023

Ημ/νιες διεξαγωγής: 10 – 12 Απριλίου 2024, Στρασβούργο

Δείτε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή!

Αγαπητές/τοί,

Η κοινότητα του θεσμού των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων <http://www.euc-initiative.com> εγκαινιάζει την τρίτη έκδοση του Ευρωπαϊκού Φοιτητικού Κοινοβουλίου [#ESA24]!

Στο πλαίσιο του συνεδρίου “Conference of the Future of Europe” της  Ε.Ε. και των δράσεων της κοινότητας του θεσμού των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUC), δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές όλων των βαθμίδων που προέρχονται από Πανεπιστήμια που συμμετέχουν σε δίκτυα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, όπως οι φοιτητές του ΕΚΠΑ, που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου του CIVIS, να συμμετάσχουν ενεργά στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Φοιτητικού Κοινοβουλίου που θα λάβει χώρα στις 10-12 Απριλίου 2024 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Το Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Κοινοβούλιο συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 250 φοιτητές από διάφορες Συμμαχίες Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων <https://education.ec.europa.eu/education-levels/higher-education/european-universities-initiative> (EUA) για να ανταλλάξουν απόψεις για τρέχοντα, επίκαιρα ζητήματα, να συντάξουν συστάσεις-προτάσεις για το μέλλον της Ευρώπης και να τις υποστηρίξουν μεταξύ των ενδιαφερομένων κοινωνικών εταίρων και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2024, οι φοιτητές που θα επιλεχθούν θα εργαστούν αρχικά εξ αποστάσεως (διαδικτυακά) στην κατανόηση και μελέτη ενός εκ των 11 συνολικά θεμάτων, που άπτεται της επικαιρότητας και της σύγχρονης δημόσιας σφαίρας και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν από κοινού μια σειρά προτάσεων για την επίλυση του θέματος, πριν ξεκινήσει η διαβούλευση σε πάνελς με τους υπόλοιπους συμφοιτητές τους στην τριήμερη εκδήλωση στο Στρασβούργο*όπου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Κοινοβούλιο από τις 10-12 Απριλίου 2024, για να προτείνουν και να παρουσιάσουν συγκεκριμένες λύσεις.

Εάν ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Φοιτητικού Κοινοβουλίου, συμπληρώστε τη φόρμα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2023. Για αναλυτικές πληροφορίες, δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο. Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι, μπορείτε επίσης, να παρακολουθήσετε τη δεύτερη διαδικτυακή ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί για όλους τους φοιτητές στις 30 Οκτωβρίου 2023στις 19:30 μ.μ ώρα Ελλάδος, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://em-strasbourg.zoom.us/j/95988820246#success.

* Σημειώνεται, πως τα έξοδα μετακίνησής των φοιτητών που θα επιλεχθούν θα καλυφθούν από το εκάστοτε Πανεπιστήμιο τους – μέλος της Συμμαχίας.

On behalf of the CIVIS office at NKUA
civis@uoa.gr

Poster ESA24 (2)