Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις του στο Συγκρότημα Ευρίπου (Ψαχνά Ευβοίας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων), μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης των Λυκείων της πόλης των Ψαχνών στα πλαίσια της πρώτης «Ημέρας Καριέρας».

Την ημερίδα διοργάνωσε από κοινού το Ε.Κ.Π.Α. με τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, ενώ κατά τη διάρκεια της σχετικής ημερίδας, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης Λυκείου ενημερώθηκαν αναλυτικά για το σχέδιο ανάπτυξης της Ακαδημαϊκής αριστείας και της διασύνδεσης με τους τοπικούς φορείς, καθώς και για το προσφερόμενο πρόγραμμα σπουδών και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των Τμημάτων του Ε.Κ.Π.Α. στο Συγκρότημα Ευρίπου.

Στη διάρκεια της ημερίδας οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα σύγχρονα εργαστήρια του τμήματος. Να σημειωθεί ότι από το Σεπτέμβριο του 2023, το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του τμήματος τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Ε.Κ.Π.Α. έχει πιστοποιηθεί με πλήρη συμμόρφωση από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ).