Η Επίκουρος Καθηγήτρια του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων Δρ. Anna Vatsanidou συμμετείχε στο Συνεδριο του Ελληνικού Γαστρονομικού Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Αγορά Τροφίμων Αθηνών – Αγορά του καταναλωτή (Ρέντη) την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαΐου 2025.

Το συνέδριο έκλεισε μια σειρά εκδηλώσεων του Plato’s plate που είναι ένα από τα αποτελέσματα της Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD, του ΠΑΑ 2014-2020, με τη συμμετοχή 23 Αναπτυξιακών Εταιρειών από όλη τη χώρα.

Στην ομιλία της παρουσίασε πως η αειφορικη γεωργική παραγωγή μέσα από ψηφιακές και πράσινες λύσεις, τον συνδυασμό τους και την κυκλική βιο-οικονομία μπορούν να συμβάλουν στην βιωσιμότητα του γαστρονομικού τομέα

Το πρόγραμμα περιλάμβανε την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων μέσα από γευσιγνωστικές δράσεις με τη συμμετοχή σεφ και παραγωγών, ώστε να αναδειχθούν ο πλούτος της ελληνικής υπαίθρου, η γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας και οι προοπτικές των τοπικών εκλεκτών αγροδιατροφικών προϊόντων.