605 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
Category: Elective Class Hours: 3 Laboratory Hours: 0 ECTS: 4 |
Course Type: Scientific Area Prerequisite Courses: Language of Teaching and Exams: Greek Is the course offered to ERASMUS students: No |
Course Curriculum:
- Συστηματική κατάταξη και φυλές των μελισσών
- Βιολογικός κύκλος και κοινωνία των μελισσών
- Εχθροί και ασθένειες των μελισσών
- Δραστηριότητες και συμπεριφορά των μελισσών
- Μελισσοκομικά φυτά
- Μελισσοκομικός εξοπλισμός
- Μελισσοκομικά προϊόντα – Προϊόντα κυψέλης.
- Κρυστάλλωση του μελιού-Γευσιγνωσία μελιού
- Γνωριμία με τα λοιπά προϊόντα της μέλισσας
- Επεξεργασία/μεταποίηση, τυποποίηση, πιστοποίηση και εμπορευσιμότητα
Literature:
1. H. CLEMENT. Σύγχρονη Μελισσοκομία, Εκδόσεις Ψύχαλου, 2017, Κωδικός Εύδοξου: 68369720.
2. Α. Θ. Θρασυβούλου. Πρακτική Μελισσοκομία. Εκδόσεις Παππά Ειρήνη, 2015, Κωδικός Εύδοξου: 50658641
3. Π. Χ. Χαριζάνης. Μέλισσα και Μελισσοκομική Τεχνική. Εκδόσεις Παππά Ειρήνη, 2017, Κωδικός Εύδοξου: 68395827.