605 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
Κατηγορία: Επιλεγόμενο Ώρες Θεωρίας: 3 Ώρες Εργαστηρίου: 0 Πιστωτικές Μονάδες: 4 |
Τύπος Μαθήματος: Ειδικού Υποβάθρου, Ειδίκευσης Γνώσεων Προαπαιτούμενα Μαθήματα: – Γλώσσα Διδασκαλίας και Εξετάσεων: Ελληνική Το μάθημα προσφέρεται σε φοιτητές ERASMUS: Όχι |
Περιεχόμενο μαθήματος:
- Συστηματική κατάταξη και φυλές των μελισσών
- Βιολογικός κύκλος και κοινωνία των μελισσών
- Εχθροί και ασθένειες των μελισσών
- Δραστηριότητες και συμπεριφορά των μελισσών
- Μελισσοκομικά φυτά
- Μελισσοκομικός εξοπλισμός
- Μελισσοκομικά προϊόντα – Προϊόντα κυψέλης.
- Κρυστάλλωση του μελιού-Γευσιγνωσία μελιού
- Γνωριμία με τα λοιπά προϊόντα της μέλισσας
- Επεξεργασία/μεταποίηση, τυποποίηση, πιστοποίηση και εμπορευσιμότητα
Συγγράμματα:
1. Ανδρέας Θ. Θρασυβούλου “ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ”, Εκδότης: Παππά Ειρήνη. 2015. Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 50658641. ISBN: 978-960-85777-8-7
2. Πασχάλης Χρ. Χαριζάνης “Μέλισσα και Μελισσοκομική Τεχνική”, 2017. Διαθέτης (Εκδότης): Παππά Ειρήνη. Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 68395827. ISBN: 978-960-8577-9-4
3. HENRI CLEMENT, “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ”, 2017. Εκδόσεις Ψύχαλου. Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 68369720 ISBN: 9786185049546