Βραβεία - Υποτροφίες

Βραβεία – Υποτροφίες

Στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων πιστεύουμε στις δυνατότητες όλων των φοιτητών μας και τους παροτρύνουμε να βάζουν υψηλούς στόχους και να προσπαθούν να τους πετύχουν.

Πέραν της ηθικής επιβράβευσης, με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος προβλέπεται βράβευση για τους πέντε πρωτοετείς με την υψηλότερη βαθμολογία εισαγωγής και για τους τρεις πρωτεύσαντες φοιτητές/τριες κάθε έτους ανά ακαδημαϊκό έτος. Επίσης, προβλέπεται η θεσμοθέτηση συμβολικού χρηματικού βραβείου για την/τον φοιτήτρια/τη που ολοκληρώνει τις σπουδές της/του με τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου. Οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις εξειδικεύονται και αξιολογούνται από τη Συνέλευση του Τμήματος.

Επιπλέον οι  φοιτητές/τριες του τμήματος έχουν τη δυνατότητες να λάβουν υποτροφίες και βραβεία (άρθρο 23, Ν. 2413/96), μέσω των Κληροδοτημάτων του Πανεπιστημίου και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Ο αριθμός των βραβείων μπορεί να μεταβάλλεται σε κάθε ακαδημαϊκό έτος, ανάλογα με τα έσοδα κάθε Κληροδοτήματος. Οι υποτροφίες και τα βραβεία απονέμονται υπό προϋποθέσεις που μπορούν να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γραπτό διαγωνισμό ή επιλογή με βάση την επίδοση της/του φοιτήτριας/τη και την οικονομική της/του κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες σε θέματα υποτροφιών και βραβείων του ΕΚΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε:

Διεύθυνση Κληροδοτημάτων ΕΚΠΑ

Χρήστου Λαδά 6, 6ος όροφος
Τηλ. 210 3689131-4
Email: ypotrofies@uoa.gr
https://www.uoa.gr/foitites/paroches_drastiriotites/ypotrofies_brabeia/

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, Ν. Ιωνία

www.iky.gr

el