Undergraduate Courses

607 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Category: Elective
Class Hours: 3
Laboratory Hours: 0
ECTS: 4
Course Type: Scientific Area
Prerequisite Courses:
Language of Teaching and Exams: Greek
Is the course offered to ERASMUS students:  No

Eclass URL Link 

Course Curriculum:

  • Ιστορική ανασκόπηση της διαδικασίας διαχείρησης υποπροϊόντων γεωργικών επιχειρήσεων σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.
  • Κατηγορίες υποπροϊόντων.
  • Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και γεωργικά υποπροϊοντα.
  • Είδη, συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασια/μεταποίηση γεωργικών υποπροϊόντων .
  • Τυποποίηση, πιστοποίηση και αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων προκείπτουν από την διαχείριση γεωργικών υποπροϊόντων.
  • Διατροφική αξία προϊόντων που προκύπτουν από την διαχείριση γεωργικών υποπροϊόντων.
  • Παραδείγματα σύγχρονων βιώσιμων μονάδων διαχείρισης γεωργικών υποπροϊόντων.

Literature:

1. B. Γκέκας, K. Μπαλτά- Μπρούμα, Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον, Eκδόσεις Α.Τζιόλα, 2005, Κωδικός Ευδόξου: 18548815
2. Ι. Κ. Καλδέλλης, Α.Μ. Κονδύλη, Περιβάλλον και βιομηχανική ανάπτυξη, Εκδόσεις Σταμούλη, 2005, Κωδικός Ευδόξου: 22963
3. Σ.Κ. Καρβούνης, Δ.Α. Γεωργακέλλος, Διαχείριση του περιβάλλοντος, Επιχειρήσεις και βιώσιμη ανάπτυξη, Εκδόσεις Σταμούλη, 2003, Κωδικός Ευδόξου: 22702,

en_GB