607 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Category: Elective Class Hours: 3 Laboratory Hours: 0 ECTS: 4 |
Course Type: Scientific Area Prerequisite Courses: Language of Teaching and Exams: Greek Is the course offered to ERASMUS students: No |
Course Curriculum:
- Ιστορική ανασκόπηση της διαδικασίας διαχείρησης υποπροϊόντων γεωργικών επιχειρήσεων σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.
- Κατηγορίες υποπροϊόντων.
- Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και γεωργικά υποπροϊοντα.
- Είδη, συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασια/μεταποίηση γεωργικών υποπροϊόντων .
- Τυποποίηση, πιστοποίηση και αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων προκείπτουν από την διαχείριση γεωργικών υποπροϊόντων.
- Διατροφική αξία προϊόντων που προκύπτουν από την διαχείριση γεωργικών υποπροϊόντων.
- Παραδείγματα σύγχρονων βιώσιμων μονάδων διαχείρισης γεωργικών υποπροϊόντων.
Literature:
1. B. Γκέκας, K. Μπαλτά- Μπρούμα, Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον, Eκδόσεις Α.Τζιόλα, 2005, Κωδικός Ευδόξου: 18548815
2. Ι. Κ. Καλδέλλης, Α.Μ. Κονδύλη, Περιβάλλον και βιομηχανική ανάπτυξη, Εκδόσεις Σταμούλη, 2005, Κωδικός Ευδόξου: 22963
3. Σ.Κ. Καρβούνης, Δ.Α. Γεωργακέλλος, Διαχείριση του περιβάλλοντος, Επιχειρήσεις και βιώσιμη ανάπτυξη, Εκδόσεις Σταμούλη, 2003, Κωδικός Ευδόξου: 22702,