607 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Κατηγορία: Επιλεγόμενο Ώρες Θεωρίας: 3 Ώρες Εργαστηρίου: 0 Πιστωτικές Μονάδες: 4 |
Τύπος Μαθήματος: Ειδικού Υποβάθρου, Ειδίκευσης Γνώσεων Προαπαιτούμενα Μαθήματα: – Γλώσσα Διδασκαλίας και Εξετάσεων: Ελληνική Το μάθημα προσφέρεται σε φοιτητές ERASMUS: Όχι |
Περιεχόμενο μαθήματος:
- Ιστορική ανασκόπηση της διαδικασίας διαχείρησης υποπροϊόντων γεωργικών επιχειρήσεων σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.
- Κατηγορίες υποπροϊόντων.
- Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και γεωργικά υποπροϊοντα.
- Είδη, συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασια/μεταποίηση γεωργικών υποπροϊόντων .
- Τυποποίηση, πιστοποίηση και αξιοποίηση των παραγόμενων προϊόντων προκείπτουν από την διαχείριση γεωργικών υποπροϊόντων.
- Διατροφική αξία προϊόντων που προκύπτουν από την διαχείριση γεωργικών υποπροϊόντων.
- Παραδείγματα σύγχρονων βιώσιμων μονάδων διαχείρισης γεωργικών υποπροϊόντων.
Συγγράμματα:
1. Γκέκας Βασίλης, Μπαλτά- Μπρούμα Καλλιόπη, “Βιομηχανία τροφίμων και περιβάλλον”, 1η έκδοση, εκδόσεις Α.Τζιόλα & Υιοι Α.Ε. (2005), Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 18548815
2. Καλδέλλης Ιωάννης Κ., Κονδύλη Αιμιλία Μ. “Περιβάλλον και βιομηχανική ανάπτυξη”, Τόμος Β’, 1η έκδοση, εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε. (2005) Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 22963,
3. Καρβούνης Σωτήρης Κ., Γεωργακέλλος Δημήτριος Α., “Διαχείριση του περιβάλλοντος, Επιχειρήσεις και βιώσιμη ανάπτυξη”, 2η έκδοση, εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε. (2003), Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 22702,