Undergraduate Courses

709 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Category: Elective
Class Hours: 3
Laboratory Hours: 0
ECTS: 4
Course Type: Scientific Area
Prerequisite Courses:
Language of Teaching and Exams: Greek
Is the course offered to ERASMUS students:  No

Eclass URL Link 

Course Curriculum:

  • Ιστορική ανασκόπηση της χρήσης των συσκευασιών στα αγροδιατροφικά προϊόντα και τα είδη αυτής.
  • Γυάλινη συσκευασία.
  • Μεταλλική συσκευασία. Διάβρωση μεταλλικής συσκευασίας.
  • Πλαστική συσκευασία. Επεξεργασία πλαστικών συσκευασιών.
  • Χάρτινες συσκευασίες. Βρώσιμες συσκευασίες.
  • Βιολογικής βάσης και βιοαποικοδομήσιμες συσκευασίες.
  • Διαδικασίες συσκευασίας αγροδιατροφικών προϊόντων.
  • Μέθοδοι Βιομηχανική Συσκευασία και Νέες Τεχνολογικές Εφαρμογές.
  • Συσκευασία Μικροκυμάτων.
  • Ασηπτική συσκευασία.
  • Ενεργή & Έξυπνη Συσκευασία (Active & Intelligent Packaging).
  • Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας.
  • Σύστημα ολοκληρωμένου σχεδιασμού μεμβρανών συσκευασίας (biofilm).
  • Χρόνος ζωής συσκευασιών. Αλληλεπίδραση συσκευασίας τροφίμου.
  • Νομικές απατήσεις υλικών σε επαφή με τρόφιμα.
  • Ιχνηλασιμότητα.
  • Συσκευασία και περιβάλλον/ Ανακύκλωση.

Literature:

1. Σ. Παπαδάκης “Συσκευασία Τροφίμων”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α. ΤΖΙΟΛΑ & ΥΙΟΙ Α.Ε., 2018, Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο:  77106804.

2. Ι. Μπλούκας, “Συσκευασία τροφίμων”, UNIBOOKS ΙΚΕ, 2017, Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 68403482

3. Ι. Αρβανιτογιάννης, Λ. Μποσνέα, “Στοιχεία τεχνολογίας, μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων”, UNIVERSITY STUDIO PRESS, 2001, Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 17525.

en_GB