703 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Category: Elective Class Hours: 4 Laboratory Hours: 0 ECTS: 6 |
Course Type: Scientific Area Prerequisite Courses: Language of Teaching and Exams: Greek Is the course offered to ERASMUS students: No |
Course Curriculum:
- Ιστορική ανασκόπηση της διαδικασίας μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
- Κατηγορίες προϊόντων και υποπροϊόντων που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες στην διαδικασία της μεταποίησης.
- Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία διαδικασίας μεταποίησης.
- Είδη, συλλογή, αποθήκευση, μεθοδολογία μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων
- Τυποποίηση, πιστοποίηση και εμπορευσιμότητα των παραγόμενων προϊόντων που προκύπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων.
- Αντίκτυπο προϊόντων που προκύπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων στον εθνική οικονομία.
- Διατροφική αξία προϊόντων που προκείπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων.
- Παραδείγματα σύγχρονων βιώσιμων μονάδων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων
Literature:
1. Α. Σέμος, Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, Εκδόσεις Ζήτη Πελαγία & Σια Ι.Κ.Ε, 2010, Κωδικός Εύδοξου: 112700279
2. G.T Tomek & Κ.Μ. Harry, Τιμές Γεωργικών Προϊόντων, Εκδόσεις Τζιόλα, 2021, Κωδικός Εύδοξου: 102071526