703 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Κατηγορία: Επιλεγόμενο Ώρες Θεωρίας: 4 Ώρες Εργαστηρίου: 0 Πιστωτικές Μονάδες: 6 |
Τύπος Μαθήματος: Ειδικού Υποβάθρου, Ειδίκευσης Γνώσεων Προαπαιτούμενα Μαθήματα: – Γλώσσα Διδασκαλίας και Εξετάσεων: Ελληνική Το μάθημα προσφέρεται σε φοιτητές ERASMUS: Όχι |
Περιεχόμενο μαθήματος:
- Ιστορική ανασκόπηση της διαδικασίας μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
- Κατηγορίες προϊόντων και υποπροϊόντων που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες στην διαδικασία της μεταποίησης.
- Εθνική και ενωσιακή νομοθεσία διαδικασίας μεταποίησης.
- Είδη, συλλογή, αποθήκευση, μεθοδολογία μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων
- Τυποποίηση, πιστοποίηση και εμπορευσιμότητα των παραγόμενων προϊόντων που προκύπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων.
- Αντίκτυπο προϊόντων που προκύπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων στον εθνική οικονομία.
- Διατροφική αξία προϊόντων που προκείπτουν από την μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων.
- Παραδείγματα σύγχρονων βιώσιμων μονάδων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων και υποπροϊόντων
Συγγράμματα:
1. Αναστάσιος Β. Σέμος, «Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων», 2η έκδοση, εκδόσεις Ζήτη Πελαγία & Σια Ι.Κ.Ε. (2010)
2. Tomek G.T.& Harry M. Kaiser, «Τιμές Γεωργικών Προϊόντων», Εκδόσεις Τζιόλα, Αθήνα 2021