Το Δεκέμβριο 2022, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων εξωστρέφειας, οι φοιτητές του τμήματος επισκέφτηκαν την μικροζυθοποιϊα SEPTEM (www.septem.gr) που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση φρέσκιας, μη παστεριωμένης μπύρας.

Οι φοιτητές μας έτυχαν θερμής υποδοχής από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, χημικό-οινολόγο κο Σ. Παναγιώτου ο οποίος ξεκίνησε την ξενάγηση αναφερόμενος στα κίνητρα για τη δημιουργία της επιχείρησης και στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα. Παρουσίασε στους φοιτητές το όραμα και τους στόχους της επιχείρησης. Το όραμα είναι να γίνει η SEPTEM η ελληνική μικροζυθοποιία που στη συνείδηση του καταναλωτή τα προϊόντα της θα είναι συνώνυμα της γαστρονομικής απόλαυσης και θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τη διαφοροποιημένη ποιοτική μπύρα. Οι στόχοι εστιάζουν στην ανανέωση, στην καινοτομία και στην προσφορά στον καταναλωτή φρέσκων, ασφαλών προϊόντων, με μοναδικές διαφοροποιημένες γεύσεις. Εγινε συζήτηση με τους φοιτητές για θέματα που αφορούν τόσο στην παραγωγή αλλά και στη λειτουργία της επιχείρησης ενώ διαπιστώθηκαν οι καινοτομίες που εφαρμόζονται.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση σε όλη την παραγωγική διαδικασία που περιλαμβάνει τα στάδια: Εκχύλιση βύνης-Φίλτρανση Ζυθογλεύκους-Βρασμός Ζυθογλεύκους & Προσθήκη Λυκίσκου-Αλκοολική Ζύμωση-Ωρίμανση-Φιλτράρισμα-Τυποποίηση. Ο κος Παναγιώτου εξήγησε σε κάθε στάδιο τα σημαντικά σημεία στα οποία δίνεται προσοχή για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. Ακολούθησε διάλογος με τους φοιτητές ενώ στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα δοκιμής προϊόντων της εταιρείας.