Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων Εργαστηρίων του Τμήματος Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του συγκροτήματος Ευρίπου στην Εύβοια.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Νικόλαος Θωμαΐδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Ζαχαριάδης που κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για θέματα διασύνδεσης Δήμου και Συγκροτήματος Ευρίπου Ε.Κ.Π.Α., κ. Ευαγγελία Σακκή-Καραμούζη. Παρευρέθηκαν επίσης, το μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής κ. Σπύρος Βλαχόπουλος, ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης, Καθηγητής κ. Αριστείδης Σάμιτας και ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Χρήστος Καραγιάννης.

Το τμήμα παρουσιάστηκε από τον Προέδρο του τμήματος Καθηγητή κ. Θεόδωρο Ζαχαριάδη, και τα νέα Εργαστήρια από τους Επίκουρους Καθηγητές, κ. Όλγα Αρβανίτη, κ. Νίκο Αφράτη, κ. Άννα Βατσανίδου, κ. Δημήτρη Λαδάκη, κ. Ναυσικά Παπαγεωργίου και κ. Αντωνία Τέρπου.

Ο Αγιασμός των νέων εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορίων Σποράδων κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.  Το δήμο εκπροσώπησε η διατεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κα. Ευαγγελία Σακκή-Καραμούζη.