Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ευβοίας & Σκύρου την Παρασκευή 31/5 και το Σάββατο 1/6/2024 στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, της εκκλησίας, της ακαδημαϊκής και οικονομικής κοινότητας, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νομού.

Στην Επίσημη Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμένων κ. Ε. Κυριαζόπουλος, ο Βουλευτής Ν. Ευβοίας κ. Αθ. Ζεμπίλης, ο Βουλευτής της Περιφέρειας Α’ Αθηνών κ. Αθ. Χαλκιάς, ο πρώην Βουλευτή Ν. Ευβοίας και εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς κ. Α. Πρατσόλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έ. Βάκα, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Κ. Γαλάνης, κ. Ε. Κούκουζας και κ. Γ. Κελαϊδίτης, Βιντεοσκοπημένο μήνυμα επέστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ελ. Αυγενάκης.

Στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου συμμετείχαν από το ΕΚΠΑ ο Δρ. Σταμάτης Βολιώτης Καθηγητής και Κοσμήτορας της Σχολής Αγροτικής Ανάπτυξης, Δατροφής και Αειφορίας , ο Δρ. Θεόδωρος Ζαχαριάδης, Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και ο Δρ. Αντώνης Μπαλτούκας Καθηγητής του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.

Ο  Δρ. Θεόδωρος Ζαχαριάδης ήταν συντονιστής της Β’ θεματικής ενότητας με θέμα “Επιχειρηματικότητα, καινοτομία, υψηλή προστιθέμενη αξία, χρηματοδότηση”, στην οποία κύριος ομιλητής ήταν ο Δρ. Ιωάννης Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων.  Στη Β’ θεματικής ενότητας (από δεξιά προς αριστερά όπως εμφανίζονται στην φωτογραφία που ακολουθεί) ήταν η κα. Σ. Σωτηροπούλου,  Προϊσταμένη Διεύθυνσης Συνεπενδύσεων και Εγγυήσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. ο Δρ. Κ. Χαϊνάς, Μαθηματικός,  Προγραμματιστής, Οικονομολόγος (MSc, PhD), ο Πανοσιολογιώτας Αρχιμαδρίτης Χρυσόστομος Καλύβας, Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, ο Ν. Μιχαλίτσης, μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ο Δρ. Θ. Ζαχαριάδης  συντονιστής της Β’ θεματικής ενότητας, ο κ. Ι. Γεροντίτης Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου,  ο Δρ. Ι. Δούκας, Επίκουρος Καθηγητής, ο κ. Σ. Λεβή, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του επενδυτικού ταμείου «Φαιστός» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Συμμετοχών, ο κ. Μ. Χελμης, Συνιδρυτής και Προεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας και ο κ. Ι. Κουφουδάκης, Σύμβουλος Διοίκησης στην εταιρεία Cognitera Α.Ε.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον επόμενο σύνδεσμο