Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκεύη 7 Ιουνίου 2024 στο Αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ στο Συγκρότημα Ευρίπου στα Ψαχνά Ευβοίας η δεύτερη κατά σειρά ομιλία του 1ου κύκλου ομιλιών «ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ 2024» του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και του τμήματος.
Η ομιλία είχε θέμα «Τεχνολογίες που εφαρμόζονται στη Γεωργία ακριβείας» με ομιλητές τον Δρ. Θεόδωρο Ζαχαριάδη, Καθηγητή και Πρόεδρο του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ και τη Δρ. Άννα Βατσανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια  του ιδίου τμήματος. Ενδεικτικά, παρουσιάστηκαν νέες και σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται στην Γεωργία ακριβείας, πρακτικές αντιμετώπισης ζητημάτων που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής κ.α.

Οι ομιλίες διοργανώνονται στο πλαίσιο δράσεων με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας που ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία και τη μελισσοκομία και την παρουσίαση νέων σύγχρονων τεχνολογιών, αντιμετώπιση των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής, τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023-2027, και άλλα συναφή θεάματα.

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν ο Δήμαρχος Γεώργιος Ψαθάς και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τα θέματα συνεργασίας με το ΕΚΠΑ Ευαγγελία Σακκή – Καραμούζη. Συντονιστής της ομιλίας ήταν ο Επικουρος Καθηγητής Δρ. Νικόλαος Αφράτης.

Δείτε στο video αποσπάσματα από την ομιλία (απο τον ιστότοπο psachna.gr)