709 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κατηγορία: Επιλεγόμενο Ώρες Θεωρίας: 3 Ώρες Εργαστηρίου: 0 Πιστωτικές Μονάδες: 4 |
Τύπος Μαθήματος: Επιστημονικής Περιοχής Προαπαιτούμενα Μαθήματα: – Γλώσσα Διδασκαλίας και Εξετάσεων: Ελληνική Το μάθημα προσφέρεται σε φοιτητές ERASMUS: Όχι |
Περιεχόμενο μαθήματος:
- Ιστορική ανασκόπηση της χρήσης των συσκευασιών στα αγροδιατροφικά προϊόντα και τα είδη αυτής.
- Γυάλινη συσκευασία.
- Μεταλλική συσκευασία. Διάβρωση μεταλλικής συσκευασίας.
- Πλαστική συσκευασία. Επεξεργασία πλαστικών συσκευασιών.
- Χάρτινες συσκευασίες. Βρώσιμες συσκευασίες.
- Βιολογικής βάσης και βιοαποικοδομήσιμες συσκευασίες.
- Διαδικασίες συσκευασίας αγροδιατροφικών προϊόντων.
- Μέθοδοι Βιομηχανική Συσκευασία και Νέες Τεχνολογικές Εφαρμογές.
- Συσκευασία Μικροκυμάτων.
- Ασηπτική συσκευασία.
- Ενεργή & Έξυπνη Συσκευασία (Active & Intelligent Packaging).
- Συσκευασία Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας.
- Σύστημα ολοκληρωμένου σχεδιασμού μεμβρανών συσκευασίας (biofilm).
- Χρόνος ζωής συσκευασιών. Αλληλεπίδραση συσκευασίας τροφίμου.
- Νομικές απατήσεις υλικών σε επαφή με τρόφιμα.
- Ιχνηλασιμότητα.
- Συσκευασία και περιβάλλον/ Ανακύκλωση.
Συγγράμματα:
1. Σ. Παπαδάκης “Συσκευασία Τροφίμων”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α. ΤΖΙΟΛΑ & ΥΙΟΙ Α.Ε., 2018, Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 77106804.
2. Ι. Μπλούκας, “Συσκευασία τροφίμων”, UNIBOOKS ΙΚΕ, 2017, Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 68403482
3. Ι. Αρβανιτογιάννης, Λ. Μποσνέα, “Στοιχεία τεχνολογίας, μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων”, UNIVERSITY STUDIO PRESS, 2001, Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 17525.