Προπτυχιακά Μαθήματα

302 ΧΗΜΕΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Κατηγορία: Υποχρεωτικό
Ώρες Θεωρίας: 5
Ώρες Εργαστηρίου: 0
Πιστωτικές Μονάδες: 8
Τύπος Μαθήματος: Επιστημονικής Περιοχής
Προαπαιτούμενα Μαθήματα: –
Γλώσσα Διδασκαλίας και Εξετάσεων: Ελληνική
Το μάθημα προσφέρεται σε φοιτητές ERASMUS:  Όχι

Eclass URL Link 

Περιεχόμενο μαθήματος:

  • Εισαγωγή στη Χημεία και Τεχνολογία τροφίμων.
  • Η Χημεία του Νερού.
  • Πρωτεΐνες και Υδατάνθρακες. Ανόργανα Συστατικά, Βιταμίνες και Εμπλουτισμένα Τρόφιμα.
  • Λιπαρές ‘Ύλες: Δομές και Χημικές ιδιότητες. Ένζυμα.
  • Πρόσθετα τροφίμων. Ανεπιθύμητα ουσίες στα τρόφιμα.
  • Αντιδράσεις αλλοίωσης των τροφίμων, φυσικά αντιοξειδωτικά, τρόποι και διεργασίες για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, φυσικά αντιοξειδωτικά.
  • Χημεία και Τεχνολογία κρέατος.
  • Χημεία και τεχνολογία γάλακτος και των προϊόντων του.
  • Χημεία και Τεχνολογία δημητριακών.
  • Χημεία και τεχνολογία αλκοολούχων ποτών.
  • Χρωματογραφική ανάλυση τροφίμων.

Συγγράμματα:

1. Ι. Ζαμπετάκης, Χ. Προεστός, Π. Μαρκάκη, Χημεία Τροφίμων, Εκδόσεις Σταμούλη ΑΕ, 2014, Κωδικός Ευδόξου: 41962611
2. J.W Brady, Εισαγωγή στη Χημεία Τροφίμων, Εκδόσεις Broken Hills Publishers, 2020, Κωδικός Ευδόξου: 86055599
3. Β. Κιοσέογλου, Γ. Μπλέκας, Αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων, Εκδόσεις Γαρταγάνης ΑγιςΣάββας, 2010, Κωδικός Ευδόξου: 3914
4. Δ. Μπόσκου, Χημεία Τροφίμων, Εκδόσεις Γαρταγάνης Αγις-Σάββας, 2021, Κωδικός Ευδόξου: 102125820.
5. H-D Belitz, W. Grosch, P. Schieberle, Χημεία Τροφίμων, Εκδόσεις Τζιόλα Α.Ε., 2011, Κωδικός Ευδόξου: 18549076
6. Α. Κουτίνας, Μ. Κανελλάκη, Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων, Εκδόσεις Κωστάκης, 2019, Κωδικός Ευδόξου: 86195516

el