Προπτυχιακά Μαθήματα

302 ΧΗΜΕΙΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

Κατηγορία: Υποχρεωτικό
Ώρες Θεωρίας: 5
Ώρες Εργαστηρίου: 0
Πιστωτικές Μονάδες: 8
Τύπος Μαθήματος: Γενικού Υποβάθρου
Προαπαιτούμενα Μαθήματα: –
Γλώσσα Διδασκαλίας και Εξετάσεων: Ελληνική
Το μάθημα προσφέρεται σε φοιτητές ERASMUS:  Όχι

Eclass URL Link 

Περιεχόμενο μαθήματος:

  • Εισαγωγή στη Χημεία και Τεχνολογία τροφίμων.
  • Η Χημεία του Νερού.
  • Πρωτεΐνες και Υδατάνθρακες. Ανόργανα Συστατικά, Βιταμίνες και Εμπλουτισμένα Τρόφιμα.
  • Λιπαρές ‘Ύλες: Δομές και Χημικές ιδιότητες. Ένζυμα.
  • Πρόσθετα τροφίμων. Ανεπιθύμητα ουσίες στα τρόφιμα.
  • Αντιδράσεις αλλοίωσης των τροφίμων, φυσικά αντιοξειδωτικά, τρόποι και διεργασίες για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, φυσικά αντιοξειδωτικά.
  • Χημεία και Τεχνολογία κρέατος.
  • Χημεία και τεχνολογία γάλακτος και των προϊόντων του.
  • Χημεία και Τεχνολογία δημητριακών.
  • Χημεία και τεχνολογία αλκοολούχων ποτών.
  • Χρωματογραφική ανάλυση τροφίμων.

Συγγράμματα:

1. Ζαμπετάκης Ιωάννης, Προεστός Χαράλαμπος, Μαρκάκη Παναγιώτα (2014), Χημεία Τροφίμων, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΕ.

2. Κιοσέογλου Β., Μπλέκας Γ. (2010), Αρχές Τεχνολογίας Τροφίμων, ΓΑΡΤΑΓΑΝΗΣ ΑΓΙΣ-ΣΑΒΒΑΣ.

3.  Δ. Μπόσκου . Χημεία Τροφίμων. Νέα Έκδοση. 2004. Εκδ . Γαρταγάνη.

4.  Belitz Hans – Dieter, Grosch Werner, Schieberle Peter, (2011), Χημεία Τροφίμων, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α. ΤΖΙΟΛΑ & ΥΙΟΙ Α.Ε.

el