Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό

Θεόδωρος Ζαχαριάδης

Καθηγητής

Ηλεκτρονικά/Πληροφορική

ΑΓ 06
+30 22280 99550
zahariad@agro.uoa.gr
http://scholar.uoa.gr/zahariad
Zahariadis_1

Ημέρες & Ώρες Επικοινωνίας:

Δευτέρα  15:00-17:00

Τετάρτη  12:00-14:00

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Θεόδωρος Ζαχαριάδης είναι Καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων. Έχει διατελέσει καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Στερεάς Ελλάδας, καθώς και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ευφυής Διαχείριση Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και το Δίπλωμα Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Δρ Ζαχαριάδης έχει διατελέσει Τεχνικός Διευθυντής σε πολλά χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα, συμπεριλαμβανομένων των H2020 NRG5 και H2020 DEFENDER, ενώ τώρα είναι Τεχνικός Διευυντής του έργου Horion AgriDataValue. Υπήρξε επίσης Project Manager του έργου H2020 COSSIM (CPS co-simulator) και τεχνικός διευθυντής του έργου H2020 KATANA. Έχει εργαστεί την εταιρία Ellemedia Technologies Ltd ως Τεχνικός Διευθυντής, στην Ελληνική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ως επικεφαλής μηχανικός τηλεπικοινωνιών, στην Lucent Technologies/ Bell-Laboratories (USA) ως Εξωτερικός Συνεργάτης. Από το 1994, έχει συμμετάσχει σε πολλά έργα ACTS, ESPRIT, ARTEMIS, IST/ICT και H2020 ως Επικεφαλής Ερευνητής, Τεχνικός και Συντονιστής Έργου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στους τομείς της Ενεργειακής Απόδοσης, των Έξυπνων Δικτύων, σε Ασύρματα Δίκτυα Αισθητηρίων και της Γεωργίας Ακριβείας. Ο Δρ Ζαχαριάδης έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200 εργασίες σε περιοδικά, περιοδικά και συνέδρια και έχει περισσότερες από 3.500 aναφορές (H-Index 30).

Από το 2001, έχει διατελέσει αξιολογητής της πολλών προτάσεων IST/ICT/ Security/ COST/ People/FET και πολλών ανοιχτών προσκλήσεων και κριτής/εισηγητής σε πολλά έργα IST/ICT (π.χ. eperSpace, TEAHA, AMIGO, ESTIA, ARENA , SOA4ALL, BEST ENERGY, CHOREOS, OCEAN, BETAAS, Smart Campus, Webinos, PaSaage, IntrePiD, Ascetic).

el